Groentedieet

30 mei 2011 Geplaatst in Afvallen

Met het groentedieet eet je veel groenten. Wat is het groentedieet en past dit dieet bij jou? Als je dat wilt weten lees dan snel onderstaand artikel. Er wordt informatie gegeven over het groentedieet, maar denk er aan het is een streng dieet en niet voor iedereen weggelegd.

Wat is het Groentedieet precies?

Het groentedieet is beslist vegetarisch, je mag er geen vlees bij eten. Eigenlijk mag je ook geen eieren, kaas of zuivel. Als je het dieet strikt wilt volgen, dan eet je alleen maar groenten, ook fruit mag je niet hebben. Groenten zijn gezond, ze bevatten veel vitaminen en mineralen. Ook bevatten ze weinig vetten en weinig calorieën, waardoor je af zult vallen. Als je snel af wilt vallen, dan wordt aangeraden niet meer dan 1000 calorieën per dag te eten.

Is het wat voor mij een Groentedieet?

Het groentedieet in de strengste vorm is een crashdieet, het is erg eenzijdig, waardoor je een tekort kunt krijgen aan eiwitten, calcium, en vitamines A en D. Ook krijg je op deze manier te weinig calorieën binnen, waardoor je lichaam op de spaarstand gaat staan. Je lichaam bewaart de vetten zoveel mogelijk, omdat het niet weet wanneer je weer voldoende en gevarieerd eet. Je kunt het strenge groentedieet op die manier beter niet te lang volgen.  Een groentedieet waar je wel zuivel bij gebruikt en zetmeel bij eet, is veel gezonder, ook al duurt het wat langer voordat je af gaat vallen. Voor gezond afvallen is variatie in je eten erg belangrijk.

Ben jij iemand die zich goed aan dieet kan houden? Dan kan het dieet zeker wat voor jou zijn. Het is een streng dieet, waar je je echt aan moet houden omdat het anders geen effect heeft. Probeer daarom of jij streng kunt zijn voor jezelf, je bent eerlijk en rechtvaardig voor jezelf wanneer jij dit dieet kunt volgen!

Delen met :

Plaats reactie

xHTML: Je kunt gebruik maken van deze tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>