Tips om op een gezonde manier af te vallen

juli 25, 2010  

Als je op een gezonde manier gewicht wilt verliezen, is het belangrijk om je leefstijl hierop aan te passen. Probeer voldoende te bewegen, want als je genoeg beweegt val je vanzelf af. Verder is het belangrijk om te letten op je eetschema. Het beste is om op vaste tijden te eten en zo gezond mogelijk te eten. Zolang je gezond eet, mag je op een dag best veel eten en kun je een knorrende maag makkelijk voorkomen. Lees onderstaande tips en neem afscheid van je overmatige kilo’s.

Beweeg met regelmaat

Je hoeft echt niet perse naar de sportschool om voldoende te bewegen. Er zijn allerlei manieren die je voldoende beweging op een dag geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een wandeling na het avondeten, ’s ochtends een half uur eerder opstaan om te gaan joggen, de trap nemen in plaats van de lift of de fiets in plaats van de auto. Het klinkt allemaal zo eenvoudig en dat is het ook. Wen jezelf deze gewoontes aan en dan zul je zien dat het een makkie is om gewicht te verliezen. Je verliest niet alleen gewicht, maar je lichaam zal er na loop van tijd vanzelf ook mooier en strakker uit gaan zien.

Vermijd diëten

Van de meeste diëten heb je op langere termijn geen profijt. Vaak is het zo dat je van strenge diëten wel afvalt, maar als je stopt met het dieet komen de kilo’s er weer net zo makkelijk aan. Dit komt omdat je je leef- en eetgewoonte niet voldoende hebt aangepast zodat je weer terugvalt in je oude patroon. Van diëten wordt je vaak lusteloos, chagrijnig en krijg je eetbuien omdat je bepaalde stoffen gewoon te weinig binnen krijgt. Als je zorgt dat je zoveel mogelijk gezonde voeding binnen krijgt, mag je genoeg eten om hongeraanvallen te voorkomen en zo krijg je ook genoeg vitaminen en mineralen binnen.

Laat afslankpillen staan

Vaak wordt beweert dat afslankpillen uit puur natuurlijke producten bestaan en dat ze vet verbranden. In de meeste gevallen is dit grote onzin. Vaak zijn er toch allerlei chemische stoffen verwerkt in afslankpillen en verbranden ze geen vet, maar voeren ze alleen vocht af. Je ziet wel dat je gewicht minder wordt op de weegschaal, maar je verliest alleen vocht en geen vet. Het is niet goed om veel vocht te verliezen, want zo loop je risico op uitdrogingsverschijnselen.

Beloon jezelf met gezonde tussendoortjes

Heb je net twee uur volop lopen zweten in de sportschool, dan mag je jezelf best belonen met iets lekkers. Maar denk wel na over wat je eet. Als je meteen naar de chips, koekjes en chocola grijpt had je net zo goed niet kunnen gaan sporten. Er zijn talloze gezonde tussendoortjes die ook hartstikke lekker zijn, denk maar eens aan fruit, gebakken appel met een beetje kaneel, kommetje magere yoghurt, blokjes magere kaas met een beetje mosterd, Japanse notenmix, smoothies, rijstwafels en ga zo maar door. Laat je fantasie werken en je zult zien dat je die zakken chips, pakken koekjes en repen chocola helemaal niet nodig hebt.

Jouw reactie

Laat een reactie achter...
Om een avatar langs je reactie te laten weergeven maak je deze eerst aan op Gravatar.com!