Rimpels, het ontstaan, het voorkomen en de behandeling

26 augustus 2010 Geplaatst in Lichaamsverzorging

Naarmate we ouder worden verouderd ook onze huid, waardoor rimpels ontstaan. Dit is een natuurlijk verschijnsel, omdat er minder elastine en onderhuids bindweefsel vanaf de middelbare leeftijd wordt aangemaakt, waardoor de huid verslapt. Echter kan rimpelvorming wel worden versneld door bepaalde externe factoren, zoals vervuiling, zonlicht en alcohol- en nicotinegebruik. Wil je dus niet in rap tempo rimpels kweken, dan is het verstandig deze factoren te matigen of te vermijden.

Er zijn drie soorten rimpels, te weten de fijne rimpels, de diepe- en de mimische rimpels. Fijne rimpels kunnen nog verdwijnen als je de huid licht aanspant met twee vingers. Deze ontstaan door gebrek aan elastine. Diepe rimpels zijn continu aanwezig en vormen plooien of zelfs groeven. Mimische rimpels kennen we als de zogeheten kraaienpootjes en fronsrimpels, die ontstaan door het aanspannen van de huidspieren, al dan niet bewust.

Je kunt rimpelvorming in zijn geheel niet voorkomen, want zoals gezegd is het een natuurlijk proces. Echter kun je het rimpelvormingsproces wel enigszins vertragen door goed voor jezelf te zorgen. Dit betekent niet roken, stress voorkomen en je huid in de zomer goed insmeren.

Fijne rimpels kun je behandelen door regelmatig crèmes met vitamine A te gebruiken. Deze crèmes hebben een positief effect op het bindweefsel van de huid en kan kleine onregelmatigheden doen verdwijnen en fijne rimpels laten vervagen. Je kunt je huid ook later laseren. Hierdoor verdampt het bovenste laagje van de opperhuid, verdwijnen pigmentverschillen en wordt bindweefsel gestimuleerd.

Diepe rimpels vragen om een behandeling die intensiever is. Om deze rimpels te laten vervagen worden opvulmiddelen gebruikt. Dit middel wordt onderhuids met een injectienaald ingespoten waardoor diepere plooien verdwijnen.

Mimische rimpels kun je laten behandelen door middel van botox. Er wordt dan onderhuids wat vloeistof ingespoten waardoor spiertjes, die bijvoorbeeld de fronsrimpel veroorzaken, verlamd raken. Deze stof is circa drie tot vier maanden werkzaam.

Tot slot kun je altijd nog kiezen voor een facelift, een plastische chirurgische ingreep, waarbij de rimpels en plooien in de hals en het gezicht worden strak getrokken.

Delen met :

1 Reactie op “Rimpels, het ontstaan, het voorkomen en de behandeling”

  suus bergen zegt:

  hallo,

  wat een leuk artikel.
  Ik heb onlangs een MTS-roller gekocht voor mijn rimpeltjes, en het is verbazingwekkend goed verbeterd!
  echt een Aanrader als je voor weinig geld van je rimpels af wilt komen.

  Groetjes Suus

Plaats reactie

xHTML: Je kunt gebruik maken van deze tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>