Populaire vervangers voor de pil

juli 24, 2010  

Ieder lichaam is anders en dus ook ieder persoon. Hoe iemand reageert op een voorbehoedsmiddel is zodoende ook erg persoonlijk en daarom kunnen we zeggen, dat het beste voorbehoedsmiddel niet bestaat. De anticonceptiepil blijft gewild, ondanks de bijwerkingen. Er zijn echter ook een aantal populaire vervangers van de pil.

Condoom

Het condoom voorkomt naast zwangerschap ook de overdracht van geslachtsziekten en allerlei Soa’s. Het is zodoende een prima voorbehoedsmiddel. Het tevens vrij betrouwbaar, maar niet voor de volle 100%.

Spiraaltje

Er zijn twee soorten, het koperspiraaltje en het hormoonspiraaltje. Het koperspiraaltje kan de bestaande menstruatieklachten versterken en het hormoonspiraaltje kan deze juist sterk doen afnemen. Een spiraaltje is een zeer betrouwbaar anticonceptiemiddel en kan plusminus 5 jaar blijven zitten.

De Nuvaring

De Nuvaring is een zeer betrouwbaar voorbehoedsmiddel. Het is een flexibele ring, die 1 keer per maand ingebracht moet brengen. Het inbrengen is te vergelijken met het inbrengen van een tampon. Na 3 weken dient de ring verwijderd te worden en volgt de stop of ringvrije week, waarin de menstruatie plaats vindt, terwijl bescherming blijft. Vervolgens wordt na een week een nieuwe ring ingebracht. Het kan soms voorkomen, dat men de Nuvaring voelt zitten.

Anticonceptiestaafje

Dit staafje is het meest betrouwbare anticonceptiemiddel. Het wordt in de bovenarm onder de huid ingebracht en heeft een werking van 3 jaar. Voor het inbrengen en verwijderen dient men veelal in het ziekenhuis te zijn. De vruchtbaarheid is terug binnen 4 weken na verwijdering.

Prikpil

Eens in drie maanden dient de prikpil of hormooninjectie bij de huisarts te worden gehaald. De prikpil brengt hormonale voordelen met zich mee, omdat deze geen oestrogeen bevat. Deze hormooninjectie kan wel in het begin voor een sterke ontregeling van de menstruatie zorgen en wanneer men stopt, kan het tot 2 jaar duren, voordat de vruchtbaarheid terug is.

Jouw reactie

Laat een reactie achter...
Om een avatar langs je reactie te laten weergeven maak je deze eerst aan op Gravatar.com!