Vitaminesupplementen; de voor-en nadelen

5 augustus 2011 Geplaatst in Voedingssupplementen

We kennen ze allemaal, vitaminesupplementen. Voor de één een ware uitkomst en helemaal geweldig, voor de ander drie keer niets. Iedereen heeft er zodoende een mening over, maar net als met andere voedingsmiddelen of supplementen zijn er voor vitaminesupplementen ook zowel voor- als nadelen te noemen. We zetten ze voor je op rij.

Voordelen vitaminesupplementen

-    Ze zijn handzaam en klein in omvang. Je kunt de vitaminesupplementen zodoende overal gemakkelijk mee naar toe nemen. Een pillendoosje is handig om ze in te bewaren, zodat je ze altijd snel bij de hand hebt.
-    Het gemak is groot. In 1 enkel multivitamine pilletje zit ongeveer alles wat je zo’n beetje nodig hebt. Heb je dus geen fruit in huis, dan slik je gewoon een pilletje. Als aanvulling op je dagelijkse portie groente en fruit zijn de vitaminesupplementen ook uitermate geschikt. Niets is zo gemakkelijk als een potje vitamine pillen.
-    Zekerheid. Ook al eet je dagelijks voldoende fruit en groente, je weet nooit helemaal zeker of je alle benodigde vitamine wel hebt binnen gekregen. Op je potje met vitaminsupplementen kun je exact aflezen hoeveel er in één tabletje zit. Op deze manier weet je dus altijd precies of je genoeg van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamines binnen krijgt.

Nadelen vitaminesupplementen

-    De smaak. Tal van mensen zijn niet te spreken over de smaak van de vitaminesupplementen en vinden ze ronduit vies en verschrikkelijk. Je kunt daarom het beste de vitamine met een glas water wegspoelen.
-    De kwaliteit. Er wordt vandaag de dag nog altijd beweerd door wetenschappers dat de vitamines in dergelijke supplementen niet over dezelfde kenmerken en eigenschappen als verse vitamines beschikken. En met verse vitamines bedoelen ze vitamines uit fruit, groenten en granen.
-    Continuïteit. Het is belangrijk als je eenmaal vitaminesupplementen slikt, dat je deze ook blijft slikken. Zeker wanneer je ze slikt ter vervanging van de verse vitamines. Vergeet je pillen dus niet en zorg voor continuïteit.

Delen met :

Plaats reactie

xHTML: Je kunt gebruik maken van deze tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>