De vader is ook mee zwanger

10 augustus 2011 Geplaatst in Zwangerschap

Wanneer een vrouw zwanger is, is zij dit niet alleen. Steeds vaker nemen de mannen meer taken op zich en gaan zij zich verdiepen in de zwangerschap van de vrouw. De vrouw is tegenwoordig niet meer alleen zwanger, er wordt namelijk gezegd WIJ zijn zwanger. Dat wil zeggen dat de man zich ook zwanger voelt, maar eigenlijk is dat ook logisch. Hij wordt de vader van de baby en is daar natuurlijk ook erg trots op.

Het is alleen maar goed dat de man de zwangerschap van de vrouw zo goed wil begeleiden. Je kunt samen meer aan dan alleen en daarom is het goed om de taken te verdelen, maar vooral om samen te genieten van de zwangerschap. Het gevoel van wij zijn zwanger is daarom een beter gevoel dan dat de vrouw alleen zegt ik ben zwanger. Je hebt het namelijk samen gedaan, je staat er niet alleen voor, de toekomst is ook van jullie samen dus deel ook dit moment met elkaar.

Veel toekomstige vaders nemen ook een periode vrij zodat zij bij de vrouw kunnen zijn en samen de voorbereidingen kunnen treffen van de babykamer en de eerste spulletjes. Er komt natuurlijk veel bij kijken wanneer de eerste baby geboren zal worden, zorg daarom dat jullie samen goed zijn voorbereid.

Tips:

-    Begin op tijd met de voorbereidingen wanneer jullie zwanger zijn;
-    Genieten samen van de zwangerschap, maar foto’s en schrijf je gevoelens op;
-    Praat samen over de zwangerschap en deel jullie ervaringen;
-    Betrek als er broertjes of zusjes zijn deze ook bij de zwangerschap, dat zorgt er vaak voor dat ze niet zo jaloers zijn wanneer er een nieuwe baby wordt geboren;
-    Verdeel de taken en laat niet een van de twee alles regelen voor de komst van de baby;
-    Ga samen naar de winkel om te bekijken wat er allemaal mogelijk is voor een babykamer.

Delen met :

Plaats reactie

xHTML: Je kunt gebruik maken van deze tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>