De Cultuurmarktfilosofie

CULTUURMARKT VAN VLAANDEREN

zaterdag 30 en zondag 31 augustus 1997

een dynamische start van het nieuwe culturele seizoen

Vzw Prospekta - Centrum voor Kunstcommunicatie, stelt zich tot taak het culturele leven op vitale en hedendaagse wijze te promoten en te ondersteunen.

Zij organiseert i.s.m. Blaazuit en De Financieel Economische Tijd met ingang van 1996 jaarlijks de 'Cultuurmarkt van Vlaanderen'.

Een dag op de Cultuurmarkt is als surfen op Internet: alle culturele informatie is in één oogopslag voorhanden. Cultuur in een hoog tempo opsnuiven, voelen, beluisteren, beleven.


Doelstelling

De Cultuurmarkt slaat een brug tussen kunstenaars en publiek ter bevordering van het belang en de waarde van cultuur.

Prospekta wil een overzicht bieden van het nieuwe seizoen en zo een zo ruim mogelijk publiek laten kennismaken met en laten proeven van cultuur in al zijn vormen - en dit dan eens niet in de setting van een schouwburg of een museum.

Verschillende kunstvormen worden samengebracht, met elkaar geconfronteerd en aangezet tot mogelijke samenwerking. Daarnaast wordt een evenwicht gezocht tussen vernieuwend werken en inspelen op bestaande behoeften. Jong en opkomend talent krijgt naast gevestigde waarden een plaats op het podium.

Plaats van het gebeuren is het oude centrum van Antwerpen. Wij bespelen binnen- en buitenpodia en presenteren theater, dans, muziektheater, klassieke en hedendaagse muziek en kindertheater. Nieuw is de toevoeging van de disciplines beeldende kunst en literatuur.

Elke discipline krijgt zijn eigen plein en zijn eigen plek waar een heel aparte sfeer gecreëerd wordt. Op de verbindingsassen tussen de verschillende pleinen wordt een culturele informatiemarkt opgezet.

Ruimtelijk concept - een toegevoegde waarde

Het ruimtelijk concept en de grafische vormgeving geven aan het geheel een extra dimensie. Scenografe Saskia Louwaard en graficus Maarten Evenhuis gingen in 1996 samen aan de slag en gaven een eigentijdse vorm aan het geheel. De ontwikkeling van een ruimtelijk concept en van de artistieke omkadering wordt in 1997 opnieuw aan dit tweetal uitbesteed.


Provinciaal en Stedelijk Spektakelbureau Antwerpen

vzw Prospekta - Centrum voor Kunstcommunicatie Grote Markt 40 - 2000 Antwerpen

tel. 03/220.81.12 - fax 03/220.81.18 - E-mail: artcom@mail.dma.be


Production & Copyright © 1997 Tijd Cultuur NV