Online hulp voor
verslaafden

HOME    VERSLAVING    BEHANDELING    KLINIEK    CONTACT

HOME > LICHAMELIJK AFHANKELIJK

Afkicken.

Lichamelijk afhankelijk worden.

Indien je voor een periode van ongeveer 3 maanden drugs gebruikt kun je lichamelijk afhankelijk worden.Dat is geen pretje. Er zitten vijf receptoren in je hersens die de opiaten missen indien de receptoren niet bezet zijn.Je hersenen geven dan signalen af aan je lichaam dat je het weer nodig hebt. De drugs heroïne bijvoorbeeld, werkt ongeveer 8-uur.Daarna heeft de gebruiker een nieuwe hoeveelheid drugs nodig. Het heeft er ook mee te maken op welk tijdstip je lichaam gewent is de drugs en/of alcohol te krijgen.Bijvoorbeeld ochtends al, of na het werk.Als je al eerder verslaafd bent geweest krijg je na 3 tot vijf dagen alweer ontwennings-verschijnselen.

Hoe het voelt.

Afkicken is iets wat je niet mee wilt maken.Het lijkt alsof je de griep hebt en als je loopt is het net alsof je onder water loopt.. Terwijl je met dat koorts gevoel en zweet aanvallen onder water loopt,zitten er allemaal kleine poppetjes aan je spieren te trekken en tegen je gewrichten aan te trappen.Oftewel het is een "piep" gevoel.

Neem er de tijd voor.

Mijn ervaring is dat ik het stoppen met gebruiken van drugs ongeveer maximaal 3 dagen vol hield.Dit gevecht win je meestal niet alleen. Het moeilijke is vaak dat de verslaving niet meer het enigge probleem is.Je hebt bijvoorbeeld schulden gekregen,verlies/verwaarlozing van sociale contacten, en misschien zelfs je werk of je partner verloren door die rotzooi.
Wacht daarom niet langer en vind hier de weg naar hulp.Start een nieuw leven zonder drank,drugs en pillen.

clean worden kan jaren duren.

Afkicken kan een behoorlijke tijd in beslag nemen.Ook dit verschilt per persoon.En per situatie.Mij heeft het 14 jaar gekost en ik vecht nog steeds elke dag. Voor het afkicken van alcohol en drugs is meestal een opname nodig.Dit kan zowel overdag alswel intern. Om een kliniek of dag/deeltijd behandeling te volgen moet u eerst "ontgiften".Dit doet u in een detox-afdeling. Meestal is dat voor de periode van 1 tot 2 weken,soms zelfs 3 maanden,dit verschild per kliniek.

Terug

HOME    VERSLAVING    BEHANDELING    KLINIEK    CONTACT