Online hulp voor
verslaafden

Aangepast zoeken

HOME    VERSLAVING    BEHANDELING    KLINIEK    CONTACT

VERSLAVING

Wilt u meer informatie over een van de onderstaande verslavingsoorten?
klik dan op een van de links met informatie over de soorten verslaving:

Wat is verslaving?

Persoonlijk denk ik dat verslaving een ziekte is. Het is een chronische ziekte. Of het dan om alcohol, drugs, gokken en/of eetstoornissen gaat, dat maakt niet uit. Het is een biologische, psychologische en sociale aandoening. Bij iedere vorm van verslaving heb je je gedrag niet onder controle. Dit kan zich uiten in obsessief gedrag en geen "grenzen" meer hebben. Grenzeloos dus. Ook voel je je vaak machteloos en verlies je daardoor "grip" op je leven en je omgeving. Verslaving herken je aan de mate van afhankelijkheid aan een bepaalde substantie en/of gedrag. Een verslaving is verkeerd aangeleerd gedrag. Het is zeer lastig om de aangeleerde gewoontes weer af te leren. Meestal kun je met veel moeite maximaal drie dagen zonder "de gewoonte",en dan val je terug in het oude gedrag. Vaak hou je er ook een vreemde leefstijl aan over,waardoor je de mensen om je heen veel pijn doet. Natuurlijk breng je met je verslaving's gedrag niet alleen de mensen om je heen, maar ook jezelf veel lichamelijke,geestelijke en emotionele schade toe. Daarom hoop ik dat u via Junkie4junkie.nl de eerste stap zet naar hulp en samen met mij vecht. Vecht!, vecht tegen je verslaving en de verslavende middelen. Een behandeling voor je verslavingsprobleem in bijvoorbeeld een van de gepresenteerde klinieken kan elke verslaafde in staat stellen een clean, gezond en gelukkig leven te leiden. Een verslavingsprobleem overwin je niet alleen. Wacht dus niet langer en zoek vandaag nog hulp! Vecht!, vecht voor jezelf en de mensen om je heen die van je houden. Vecht!, vecht voor de dingen waar je om geeft & waar je van houdt. De eerste stap is erkenning van uw probleem. Geef aan uzelf toe dat u verslaafd bent. De meeste verslaafden doen daar helaas al 6 tot 10 jaar over. Na erkenning volgt de vraag naar hulp. En hulp kunt u hier makkelijk en overzichtelijk vinden.

Verslaving is er in alle soorten en maten.

De meest bekende soorten van verslavingen zijn;

Tabak, alcohol, hero´ne, coca´ne, hasj & wiet, pillen (benzo's), xtc, gokken, paddo's, games, eetstoornissen en sexverslaving. Op deze website ziet u voornamelijk de woorden alcohol & drugs verslaving voorbij komen. niet omdat de andere verslavingen niet belangrijk en/of gevaarlijk genoeg zijn, maar omdat de weg naar hulp en de aangeboden behandeling(en) voor alle verslavingen hetzelfde is (zijn). Voor meer informatie over een specifieke verslaving klikt u op een van de links boven aan deze pagina. Verder heb ik met alcohol en drugs verslaving helaas een hoop ervaring. Desondanks kunt u voor alle andere verslavingsproblemen en hulp ook bij de vermelde instanties en klinieken terrecht. Natuurlijk probeer ik zoveel mogelijk informatie over de eventueel ontbrekende verslavingen voor u samen te vatten en aan u te presenteren.

De een is de ander niet. Niet iedereeen gebruikt bijvoorbeeld dezelfde hoeveelheid. De hoeveelheid van de substantie en/of de mate waarin het gedrag zich voordoet maakt niet uit. Indien het ongewenst herhaald bent u verslaafd. Ook wel dwangmatig gedrag genoemd.

Eetstoornissen

Eetstoornissen bestaan in zoveel verschillende vormen. Toch kunt u ook daarvoor geholpen worden in een van de vermelde klinieken. Vind hier een behandeling en beschermde leefomgeving die bij u past. In sommige afkick-klinieken kunt u zelfs met uw kind of kinderen opgenomen worden. Zodat u het kind en/of de kinderen, niet alleen hoeft te laten en het ook voor het kind of de kinderen het meeste rust brengt.Rust in de situatie waarin het gezin en vooral het kind en/of de kinderen zich in bevinden.

Hoeveel verslaafden zijn er dan? En wie?

De gehele benelux heeft op dit moment 2,5 miljoen mensen die afhankelijk zijn van een van de eerder genoemde verslaving's vormen. Bij een verslaafde wordt vaak gedacht aan iemand uit een achterstandswijk, werkloos en zonder vaste woon of verblijf plaats. Dit is meestal niet het geval. De meeste verslaafden hebben een goede baan, lieve partner, familie en veel vrienden. De stress van het werk en de dagelijkse spanningen zowel op het werk als privÚ kunnen leiden tot het vluchten in alcohol, drugs, gokken, seks, medicijnengebruik en/of eetstoornissen.

Alcohol & drugs verslaving;

Van alcohol, drugs en medicatie(o. a. benzo's) kunt u lichamelijk afhankelijk worden indien u het voor een langere periode gebruikt. Uw lichaam went dan aan bepaalde stoffen. Indien u de stoffen niet meer tot u neemt wordt u ziek. Dit lijkt een beetje op normale griep. Daar blijft het helaas niet bij: U krijgt ook ontwenningsverschijnselen, ook wel afkickverschijnselen genoemd.

Schulden & "verkeerde keuzes" door o.a. alcohol & drugs verslaving;

Helaas maken sommige mensen de verkeerde keuze doordat ze door hun verslaving in de geldproblemen zijn gekomen. De meest voorkomende "foute beslissingen" zijn;
Stelen (winkeldiefstal), dealen en helaas ook drugssmokkelen.

Terug  of  Verder

Aangepast zoeken

HOME    VERSLAVING    BEHANDELING    KLINIEK    CONTACT