PROVINCIALE WANDELDAGEN
NATIONALE WANDELDAGEN
KOMENDE TOCHTEN
WANDELEN IN DE WEEK

 

Wandelen : 

een recreatie-sport voor iedereen


Iedereen kan vrij deelnemen aan een VWJL-wandeltocht, ongeacht of men lid is van een vereniging of niet. Deelnemen is eenvoudig en verplicht tot niets. De lijst van alle wandelorganisaties vind je in het boek Marching of op de site www.marching.be. Of wil je overzicht van de VWJL organisaties voor de komende week, klik hier >>.

  1. Iedereen kan vrij starten tussen de opgegeven starturen (bv. 8 - 15 u.). Een inschrijvingskaart kunt u bekomen in de startplaats van de tocht.

  2. Na invullen deponeert u het luik “inschrijfkaart” in de startbus (nabij de uitgang), en u neemt luik “controlekaart” mee op de wandeltocht.

  3. Wandelen is eenvoudig en gebeurt op eigen tempo. U kiest ter plaatse een afstand (bv. 6 km, 12 km, ...) en volgt de speciale wandelpijltjes. Op regelmatige tijden is een “rustpost” voorzien. Daar kunt u even pauzeren en iets eten of drinken vooraleer u verder stapt. Hier laat u ook telkens luik “controlekaart” afstempelen.

  4. Ongeacht welke afstand u kiest, steeds komt u op het einde in de startzaal terug. Daar kunt u al dan niet uw persoonlijk wandelboekje laten afstempelen, en er eventueel nog wat uitrusten na de tocht.

  5. Door een aantal maal deel te nemen aan wandeltochten kunt u bovendien prachtige en praktische artikels bekomen tegen uitzonderlijke voorwaarden. Ook dit is eenvoudig. Telkens u na een wandeltocht terugkomt, laat u een bladzijde afstempelen door de organisatoren. Na 15 stempels kan u deze inruilen in een VWJL infobalie tegen een kortingsbon, waarmee u interessante artikels tegen een gunstige prijs kunt aankopen. Klik hier om te zien waar er VWJL Infobalies zijn.