Met VWJL naar Oostenrijk.
PITZTAL 29 augustus tot 04 september 2004

Prijs: 420 euro voor onderstaand programma - op basis van half pension overnachting.
(prijs op basis van een tweepersoonskamer)

Deze keer vertrekken we op zondagmorgen 29 augustus en komen terug op zaterdag 4 september. We gaan naar Arzl in het Pitztal en logeren in **** Hotel Montana.
Op het programma staan o.a. volgende activiteiten.
Dag 1
Via verschillende opstapplaatsen rijden we richting Oostenrijk
In de late namiddag aankomst en inchecken in hotel Montana.
Voor de liefhebbers (en om de spieren los te gooien) een korte wandeling heen en terug naar de Pitzenklammbrug, met haar 94 meter hoogte druk bezocht door benji-springers. (2 x 20 minuten wandelen)
Dag 2
Voormiddag: Lichte wandeling, van Arzl naar Imsterberg (ong. 8 km)
Namiddag: Uit Imst naar de Rosengartenschlucht; wandelen langsheen Tiroolse watervallen. Deze wandeling omvat de gehele namiddag. Medereizigers die het liever wat kalmer houden, kunnen verpozen in Imst, waar een rustige stadswandeling kan gedaan worden of gewoon genoten van een terrasje. Teneinde de groep terug samen te krijgen, wordt er in de late namiddag afgesproken in hotel Hirschen.
Dag 3
Deze dag komt het Ötztal aan bod. We rijden over de hoogste pas van Tirol en gaan wandelend de hoogste Tiroolse watervallen verkennen.
Valt het weer tegen, dan zien we als alternatief een bezoek aan het bergklooster Stamms waar we onze cultuur wat kunnen bijschaven. (beroemd om zijn collectie kunstsmeedwerk)
Dag 4
We logeren toch in het Pitztal? Daarom gaan we het vandaag wat grondiger verkennen. We nemen de Hochzeiger cabinelift en gaan een hoogtewandeling maken. We vertoeven een ganse dag in de volle natuur en genieten van de uitermate gezonde berglucht.
Dag 5
We maken nog een wandeling in het Pitztal, maar dan op lagere hoogte. Prachtige natuur alweer verzekerd!
Dag 6
Op de laatste dag willen we het wat kalmer aan doen. We moeten onze spieren een beetje sparen. Morgen zitten we een dag stil op de bus en stramme spieren heeft niemand graag. Vandaag staat een stadsbezoek op het programma. We maken later nog de keuze tussen Seefeld of St Anton. Indien voldoende interesse kunnen we eventueel langs Rattenberg of zelfs Swarovski.
Dag 7
Aan alle mooie liedjes komt een eind. Ook aan deze reis. Na het ontbijtbuffet trekken we weer huiswaarts.

Inlichtingen:
Erik Lievens
Lid Dagelijks Bestuur VWJL
GSM 0475 78 11 96
Fax 09 362 68 77
e-mail erik-lievens@skynet.be