WAAR WANDELEN tijdens de week

VWJL laat je wandelen in de week!
Wandelen op zaterdag, zondag of feestdag is ondertussen bij een breed publiek bekend. Wie een trouwe fan is van de wandelkalender Marching heeft het ongetwijfeld gezien. Het wandelaanbod tijdens de weekends en feestdagen is duidelijk veel uitgebreider dan de wandelmogelijkheden in de week.
En toch zijn er veel mensen die ook tijdens de week graag eens een frisse neus halen, op voorwaarde dat er wandelingen zijn natuurlijk. Wel, er is nu goed nieuws. Vanaf 2003 doet de Vlaamse Wandel en Jogging Liga, samen met de bij haar aangesloten verenigingen, bijzondere inspanningen om meer weekdagtochten te organiseren. Het is de bedoeling om ook tijdens de week tot een regelmatig aanbod aan wandeltochten te komen. Door deze actie zijn er dit jaar reeds gevoelig meer tochten in Vlaanderen. Je kunt ze gemakkelijk ontdekken in je Marching, want aan het begin van elke maand staan deze weekdagtochten netjes vermeld in een overzichtje. De precieze gegevens van de tochten zelf vind je hier.
Wandelen in de week is anders dan in het weekend. Het gaat er rustiger aan toe. Als wandelaar heb je minder kans om je te verliezen in de drukte. Meestal zijn er immers minder deelnemers tijdens de week. Toch zijn de parkoers steeds gevarieerd en is de ontvangst er vriendelijk en verzorgd. Alleen al het idee om nu eens gezellig te wandelen als anderen moeten werken …, zalig toch!
Steeds meer mensen smaken het genoegen om tijdens de week op stap te gaan. Je hebt natuurlijk de gepensioneerden of mensen op brugpensioen, zeg maar de actieve senioren. Maar daarnaast zien we vaak mensen met glijdende werkuren, deelnemers die in een shiftsysteem werken, huisvrouwen en -mannen, of mensen die over vrije vakantiedagen beschikken. In de huidige, flexibele arbeidswereld is dit een steeds groeiende groep Vlamingen die kunnen deelnemen aan weekdagwandelingen. Ook voor wie herstelt van een ongeval, ziekte of operatie is regelmatig wandelen tijdens de week een ideale manier om snel terug beter te worden.

Regelmatig wandelen is de boodschap
Wandelen biedt immers veel voordelen voor de eigen gezondheid en conditie, op voorwaarde dat men het regelmatig uitoefent. Het uithoudingsvermogen verbetert zienderogen en de weerstand verhoogt zodat men minder ziek wordt. Door een betere conditie kijkt men ook meer ontspannen tegen de drukte van de huidige wereld aan. Men voelt zich beter in z'n vel. Slaapstoornissen verbeteren en kunnen zelfs op termijn verdwijnen, maar vooral (en voor deze reden alleen al zou je het moeten doen) door regelmatig te bewegen verlaag je het risico op hart- en vaatziekten, blijf je langer actief en goed voelen.
Vanaf nu, geen excuses meer. Sam
en met de Vlaamse Wandel en Jogging Liga en alle verenigingen kun je dagelijks aan je conditie werken. Weekdagwandelen zal in de toekomst een nog groter aanbod bieden aan weekactiviteiten. Je vindt er alles over terug in de wandelgids Marching. Op stap in Vlaanderen, van maandag tot en met zondag, is een ideale vorm van recreatief sporten. Doe nu mee en verwen je eigen lichaam met een gezondheidsbeurt op een weekdagtocht. Succes!
Wie de wandelgids Marching nog niet in bezit, surf naar.