...
Momenteel afwezig
0909 0234 (€ 0,80 /min)
Maurits is nu beschikbaar
0909 0234 boxnr. 0029
(€ 0,80 /min)
Momenteel in gesprek
0909 0234 (€ 0,80 /min)

Wat is Reiki

Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie. Universele levensenergie is de energie rondom ons heen, alles wat leeft en groeit heeft deze energie nodig om te kunnen bestaan. We kunnen deze energie voelen wanneer we ons in de natuur begeven. Iedereen kent waarschijnlijk het onbeschrijfelijke gevoel één te zijn met de natuur, als je bijvoorbeeld langs de slootkant zit of in het bos wandelt.

 Iedereen beschikt over Reiki. De universele levensenergie wordt bij onze geboorte meegegeven. Als klein kind ben je helemaal open en de Ki stroomt dan nog ongehinderd door je heen. Door het verdringen van emoties in de eerste levensjaren, problemen met je ouders, dingen die op je af komen die minder prettig zijn, wordt vrijwel bij iedereen deze levensenergie geblokkeerd. Een tekort aan deze energie veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor ziekten en andere kwalen. Hoe meer Ki wordt geblokkeerd des te meer je jezelf afsluit. Door je zelf te behandelen met Reiki kun je de pijn verzachten en je kwaal genezen.

Wat doet Reiki

Reiki is een geneeswijze die werkt door handoplegging. Het eerste wat Reiki voor ond doet is het op gang brengen van ons natuurlijk genezend vermogen. Door eenvoudig je handen op je lichaam te leggen stroomt Reiki door je heen naar de plaats waar het nodig is. Denk maar eens wat je automatisch doet als je kies- of hoofdpijn hebt, je legt je hand of handen op de pijnlijke plek. Als je ergens van schrikt, dan leg je je handen vaak automatisch op je keel of vlak daaronder. Reiki ontspant, geeft je rust en versterkt het afweersysteem dat je helpt je lichaam en geest te ontgiften. Oude emoties komen weer naar boven, door je zelf Reiki te geven kun je deze makkelijker loslaten. Je hoeft hiervoor niet bang te zijn, je krijgt niet meer te verwerken dan wat je aan kunt.Je kunt met je handen Reiki aan je zelf geven of aan anderen. Iedereen kan het leren. Het is geen geloof en je hoeft niet paranormaal begaafd te zijn. Je hoeft het alleen maar te willen. Je kan het overal eenvoudig toepassen in allerlei situaties: op school, in huis, op je werk, overal waar stress, ongelukken of ziekte worden ervaren.

Kennismaken met Reiki?

Een goede manier is om een behandeling te ondergaan. Die ervaring zou waarschijnlijk aanleiding kunnen geven tot het doen van een eerste graad Reiki-cursus, die regelmatig en overal in het land gegeven wordt.

Hoe kun je het leren.

Een Reiki cursus 1e graad bestaat uit vier dagdelen in een weekend of vier avonden. In elk dagdeel leer je de verschillende handposities om jezelf en anderen te behandelen. Tijdens zo`n dagdeel wordt je door een Reiki-Master afgestemd door een "inwijding" waardoor de energiekanalen die geblokkeerd zijn weer worden geopend. Na de cursus kun je je zelf of anderen een complete behandeling geven en hoe vaker je met Reiki werkt hoe sterker het wordt. 

Ervaringen zijn ontelbaar, vele gebeurtenissen vinden plaats met Reiki. Zij die er actief mee bezig zijn voelen positieve reacties op geestelijk en emotioneel niveau.Vraag gerust om meer informatie. Ook kun je een afspraak maken voor een behandeling of een oriënterend gesprek.

Voor info : 06-30446683