Home Zoeken & Verkennen  
   Zoeken door bestanden
   Hulp bij zoeken


   Beeldfragmenten
   Geluidsfragmenten

   Reageer meteen
   Contacts

Zoeken & Verkennen

Hier vind je de resultaten van het veldwerk ‘theatraal erfgoed in Vlaanderen’: mondelinge getuigenissen, bewaarplaatsen van archieven, beeldmateriaal, archiefbeschrijvingen, enz. De voortzetting van het veldonderzoek leidt telkens tot aanvullingen (nieuwe dossiers, uitbreidingen op bestaande dossiers en nieuwe thema’s).
De resultaten kan je, afhankelijk van jouw interesse en of je gericht wil zoeken of eerder willekeurig dingen wil ontdekken, op drie verschillende manieren raadplegen: zoeken, verkennen en ontdekken.

De zoekfunctie geeft de mogelijkheid om, via een zoekopdracht, in alle documenten te zoeken.

 • Als resultaat krijg je een lijst: via icoon of titel open je het betreffende document. Om rechtstreeks de hele context te bekijken, kan je ook op het betreffende dossier klikken.
 • Onderaan staat een top-10 van trefwoorden, als suggesties om verder te zoeken. Ze zijn aanklikbaar en geven op hun beurt een lijst van alle bestanden waaraan dit trefwoord werd gekoppeld.
  Meer over de mogelijkheden van de zoekopdracht en koppeling met trefwoorden.

  Via verkennen kan je per dossier, regio of thema op zoek gaan naar informatie.

 • In de dossiers kan je de verzamelde informatie op een gestructureerde wijze bekijken: naast een samenvatting, krijg je een archiefbeschrijving of prospectierapport, mondelinge getuigenissen, beeldmateriaal, lectuur, enz.
 • Voor een aantal specifieke thema’s krijg je duiding en achtergrondinformatie.

  Zonder zelf een specifieke zoekopdracht te formuleren, kan je het verzamelde materiaal (beeld en geluid) via een willekeurige selectie ontdekken en exploreren.

 • Via icoon of titel open je het document en krijg je een korte uiteenzetting over het bestand. De schuingedrukte tekst onder de titel geeft je rechtstreeks toegang tot het betreffende dossier.
 • De knop ‘nieuwe keuze’ geeft je telkens een andere willekeurige selectie.
 • Bij elk document worden de toegekende trefwoorden opgesomd. Door op een trefwoord te klikken lanceer je een zoekvraag met dat trefwoord. Zo spoor je verwante informatie op.

  Heb je vragen, wil je verduidelijking of ons informatie meedelen? Via reageer meteen (onderaan in de linkerkolom) krijg je een invulformulier waarmee je ons direct kan e-mailen, in de contacts vind je meer contactgegevens.


 • © 2003 Vlaams Theater Instituut | | info@vti.be